Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

For more information: info@opetusohjaus.fi

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opettajaksivalmentava hanke

Lisätty 01.09.2018

Johanna Heimonen

PRIMAARI, SEKUNDAARI VAI SEMI?

Oma ryhmänsä maahanmuuttajien suomen kielen koulutuksen kentällä ovat luku- ja kirjoitustaidottomat aikuiset, joita on viime vuosina tullut Suomeen entistä enemmän. Tarjontaa lukutaitokoulutuksista on ollut jo vuosia, mutta sekä osallistujamäärät että järjestävien oppilaitosten määrä ovat kasvaneet. On siis tarvetta myös opettajien koulutukselle, koska lukutaidon opettaminen vaatii omanlaistaan osaamista. On mm. tiedettävä, mitä otsikossa esiintyvät termit tarkoittavat!

Lue kokonaan »

Digitaitoja kaikille-hanke

Lisätty 31.08.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke (10/2016 - 11/2017) järjesti koulutusta ja neuvontaa tietotekniikan monipuolisesta käytöstä suomeksi ja englanniksi. Hanke oli suunnattu henkilöille, joiden on vaikea päästä osallistumaan muihin koulutuksiin (mm. kuten maahanmuuttajanuoret, turvapaikanhakijaperheet, kotiäidit ja sekä suomalaiset että maahanmuuttajaseniorit).  Digimaailman haltuunotto kasvattaa osallisuutta ja voimaannuttaa osallistujia sekä parantaa maahanmuuttajien integroitumista. Koulutuksen lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus neuvontaan ja ohjaukseen verkon välityksellä. 

Lue kokonaan »

EHLSSA (Elderly Home Learning Services for Seniors Association)

Lisätty 21.12.2017

EHLSSA-projektin (European Home Learning Service for Seniors Association, Euroopan kotiopiskelupalvelu  senioriyhdistyksille) tavoitteena on tarjota ikäihmisille aikuiskoulutusta Euroopan laajuisessa erityisesti tähän tarkoitukseen muokatussa oppimisympäristössä, Euroopan kotioppimispalvelussa. Palvelu sisältää oppimisympäristön, senioreille suunnattuja kursseja sekä verkko-tutorin tukimahdollisuuden.

Lisätiedot löytyvät osoitteesta  http://www.ehlssa.odl.org/

Lue kokonaan »