Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta, ja osallistujalle maksuton.


The course is funded by the National Board of Education and the participation in the course is free of charge.


We offer training and visits in Finland in e.g. the following thematic areas:

  • early childhood education
  • comprehensive education
  • adult education
  • language education
  • digital skills
  • teacher's training

Kielitietoinen opetus S2-oppijan tukena

Lisätty 30.08.2020

 

 

 

Loka-marraskuu 2020 – toukokuu 2021

Kielitietoinen opetus S2-oppijan tukena on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jonka laajuus on 10 op. Tavoitteena on antaa osallistujille vahva tukipaketti työhön, eväitä omien materiaalien tuottamiseen ja kielitaidon arviointiin sekä didaktisiin ratkaisuihin. Koulutus on käytännönläheinen. Aiempia suomen kielen tai S2-opintoja ei tarvita, mutta koulutus sopii täydentämään niitä.

Lue kokonaan »

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitus­taidon opettajaksi valmentava täydennyskoulutus, 12 op

Lisätty 08.01.2020

Marraskuu 2020 - toukokuu 2021

Blogi: https://kotouttaminen.fi/blogi/-/blogs/miksi-tarvitaan-lukutaitokoulutusta-

 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri­tyis­opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Suomen ulkopuolella opiskelleilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Lue kokonaan »

Yleiset kielitutkinnot

Lisätty 07.01.2020

Onko sinulla hyvä kielitaito, mutta ei virallista todistusta siitä?  Kaipaako CV:si päivitystä työpaikan hakua varten? Oletko lähdössä ulkomaille ja haluat varmistua kielitaitosi riittävyydestä? Tervetuloa testaamaan kielitaitosi englannin, ranskan, saksan, venäjän, saamen tai suomen kielessä! Yleiseen kielitutkintoon voi osallistua kuka tahansa.

Osuuskunta Opetus ja ohjaus järjestää em. kielissä ylimpien taitotasojen virallisia kielitestejä (Yleinen kielitutkinto). Ylimmän tason tutkinnon hinta on 160 €. Suomen ja englannin kielissä järjestetään lisäksi myös keskitason testejä. Keskitason testin hinta on 123 €. Testimaksut laskutetaan osallistujalta ilmoittautumisen jälkeen.

Yleisestä kielitutkinnosta voit lukea lisää sivuilta https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/kieli-ja-kaantajatutkinnot/yleiset-kielitutkinnot-yki.

Lisätietoja osoitteesta yki@opetusohjaus.fi

Lue kokonaan »