Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitus­taidon opettajaksi valmentava täydennyskoulutus, 12 op

Lisätty 08.01.2020

Huhtikuu – lokakuu 2020

Blogi: https://kotouttaminen.fi/blogi/-/blogs/miksi-tarvitaan-lukutaitokoulutusta-

 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri¬tyis¬opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Maahanmuuttajilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteena on kehittyä lukutaito-opettajana ja saada lisäpätevyyttä ja osaamista sekä oppilaiden että työnantajan hyväksi. Koulutus perustuu aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutuksen opetussuunnitelmaan. Koulutuksessa opitaan toiminnallista metodiikkaa, eriyttämistä, motivointia, kielitaidon arvioinnin perusteita ja opetusteknologian käyttöä. Lisäksi saadaan tietoa maahanmuuttajien kulttuureista ja kulttuuritaustan merkityksestä, oppimisvaikeuksista ja traumoista sekä observoidaan kokeneiden opettajien työtä.

Opinnot

Koulutukseen kuuluu työskentelyä verkossa.  Kaikkiin aihekokonaisuuksiin liittyy tehtävä, ja lisäksi pidetään oppimispäiväkirjaa. Tehtävien tekemiseen kuluva aika, laskennallisesti 324 tuntia, kannattaa huomioida omissa ajankäyttösuunnitelmissa.

Aikataulu

Koulutuksen hakuaika alkaa 17.2.  ja päättyy 22.3.2020. Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä. Tehtävien tekemiseen on aikataulu, mutta myös omassa tahdissa työskentely on mahdollista. Koulutus päättyy lokakuun alussa.

Kouluttajat

Kouluttajina toimii lukutaitokoulutuksen asiantuntijoita, mm. Kaarina Sergejeff, Minna Intke Hernández, Anna Nylund, Anu Arvonen, Satu Lahtonen  ym.

Koulutukseen hakeminen

Hakuaika alkaa 17.2.2020. Hakulomake avautuu Helsingin aikuisopiston sivuilla  https://helao.fi/fi/lkopettajat  hakuajan alkuun mennessä. Koulutukseen valituille lähetetään kutsu hakuajan päätyttyä.

Maksut ja peruutusehdot

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Mahdolliset matka-, majoitus-, ruokailu- ja sijaiskulut osallistuja hoitaa itse. Osallistumisen peruuttamisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 50 euroa. Kurssin keskeyttämisestä ilman pätevää syytä peritään 100 euroa.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Johanna Heimonen
johanna.heimonen@outlook.com
puh. 044 23 85 827

Koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö
puh. 050 4394 060
ronkko@helao.fi