Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitus­taidon opettajaksi valmentava täydennyskoulutus, 12 op

Lisätty 17.11.2020

Marraskuu 2020 - toukokuu 2021

Blogi: https://kotouttaminen.fi/blogi/-/blogs/miksi-tarvitaan-lukutaitokoulutusta-

 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri­tyis­opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Suomen ulkopuolella opiskelleilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteena on kehittyä lukutaito-opettajana ja saada lisäpätevyyttä ja osaamista sekä oppilaiden että työnantajan hyväksi. Koulutus perustuu aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutuksen opetussuunnitelmaan. Koulutuksessa opitaan toiminnallista metodiikkaa, eriyttämistä, motivointia, kielitaidon arvioinnin perusteita ja opetusteknologian käyttöä. Lisäksi saadaan tietoa maahanmuuttajien kulttuureista ja kulttuuritaustan merkityksestä, oppimisvaikeuksista ja traumoista sekä observoidaan kokeneiden opettajien työtä.

Opinnot

Koulutukseen kuuluu kahdeksan lähiopetuspäivää sekä työskentelyä verkossa.  HUOM! Korona-tilanteen vaatiessa koulutus voidaan siirtää kokonaan verkkoon. Tästä ilmoitetaan erikseen. Kaikkiin aihekokonaisuuksiin liittyy tehtävä, ja lisäksi pidetään oppimispäiväkirjaa. Koulutukseen kuluva aika, laskennallisesti 324 tuntia, kannattaa huomioida omissa ajankäyttösuunnitelmissa.

Koulutuksen hakuaika alkaa 1.9.  ja päättyy 9.11.2020 Helsingin aikuisopiston netissä. Linkki avautuu 1.9.

Kaikki koulutukseen kuuluvat tehtävät on suoritettava 31.5.2021 mennessä todistuksen saamiseksi.

Huhtikuussa 2021 käynnistyy vastaava koulutus kokonaan verkossa.

Aikataulu

Lähiopetuspäivät HUOM! Korona-tilanteen vaatiessa koulutus siirretään kokonaan verkkoon

19.11., 17.12., 21.1.,18.2.,4.3.,18.3., 15.4. ja 6.5., yhteensä 8 kertaa aina klo 16-19.30, Helsingin aikuisopistolla Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki. 

Kouluttajat

Kouluttajina toimii lukutaitokoulutuksen asiantuntijoita, mm. Kaarina Sergejeff, Minna Intke Hernández, Anna Nylund, Anu Arvonen, Satu Lahtonen  ym.

Koulutukseen hakeminen

Koulutuksen hakuaika alkaa 1.9.  ja päättyy 9.11.2020 Helsingin aikuisopiston netissä.

Hakulomake avautuu Helsingin aikuisopiston sivuilla  https://helao.fi/fi/kurssi-info/lkopettajat/ 

Linkki on auki 1.9. – 9.11.

Maksut ja peruutusehdot

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Mahdolliset matka-, majoitus-, ruokailu- ja sijaiskulut osallistuja hoitaa itse. Osallistumisen peruuttamisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 50 euroa. Kurssin keskeyttämisestä ilman pätevää syytä peritään 100 euroa.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Johanna Heimonen
johanna.heimonen@outlook.com
puh. 044 23 85 827

Koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö
puh. 050 4394 060
ronkko@helao.fi

 

Osallistujien palautteita edellisestä koulutuksesta:

 

"Mielenkiintoinen ja osallistava koulutus verkossa toteutettuna, kiitos!"

 

 

 

 

"Luennot ja materiaalit olivat erinomaisen hyviä. Ne olivat täynnä asiaa ja sain niistä uutta ajateltavaa sekä konkreettisia vinkkejä työhöni. Tehtävät olivat mielekkäitä ja työllistivät sopivasti. Erittäin onnistunut koulutus, jota suosittelen varmasti kollegoilleni. Kiitos!"

 

"Iso plussa: verkostoituminen, tiedon ja taidon sekä materiaalien jakaminen - ei pelätä, että joku varastaa ideoita, vaan hyödynnetään kaikki toistemme tietoa ja kokemuksia."