Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

<

Kielitietoinen opetus S2-oppijan tukena 12.4. –12.12.2021

Lisätty 02.02.2021

Kielitietoinen opetus S2-oppijan tukena on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jonka laajuus on 10 op. Tavoitteena on antaa osallistujille vahva tukipaketti työhön, eväitä omien materiaalien tuottamiseen ja kielitaidon arviointiin sekä didaktisiin ratkaisuihin. Koulutus on käytännönläheinen. Aiempia suomen kielen tai S2-opintoja ei tarvita, mutta koulutus sopii täydentämään niitä.

Tärkeimmät sisällöt:

S2-didaktiikka, selkoviestintä, tutkiva työote, digitaidot, kielitaidon arviointi, kieli- ja kulttuuritietoisuus sekä laaja-alaisiin ja ilmiöpohjaisiin kokonaisuuksiin tutustuminen. Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä.

Opetuksen aikataulu:

Koulutus sisältää 8 osiota, joihin liittyy kehittämistehtävät. Tehtävistä käydään verkkokeskustelua Moodle-alustalla. Kaikki tehtävät on suoritettava 12.12.2021 mennessä todistuksen saamiseksi. Mikäli lähiopetus on syksyllä 2021 mahdollista, siitä tiedotetaan erikseen.

Kouluttajat:

S2-opetuksen asiantuntijoita, mm. Marja Seilonen ja Nina Reiman Jyväskylän yliopisto, Pertti Pyhtilä, Helsingin aikuisopisto, Irene Wichmann, Cecil Issakainen ja Johanna Heimonen, Helsingin yliopisto ja Osuuskunta Opetus ja ohjaus

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea suomi toisena kielenä -opettajina aloittelevat tai siihen työhön hakeutuvat opettajat oppilaitostyypistä riippumatta. Opettajan kelpoisuus vaaditaan (luokan-, aineen- tai erityisopettaja tms.), samoin työkokemusta maahanmuuttajaopetuksesta lasten tai aikuisten parissa.

Hakuaika:

Hakuaika 15.2. - 28.3.
Ilmoittaudu tästä

Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Johanna Heimonen, johanna.heimonen@outlook.com puh. 044 23 85 827

Osallistujien palautteita edellisestä koulutuksesta:

"- Suosittelen koulutusta erityisesti luokanopettajille ja erityisopettajille, jotka työskentelevät S2-oppilaiden parissa ja haluavat kehittää osaamistaan tällä alueella!"

"Asiantuntijanäkökulmat olivat antoisia. Osallistujien monenlaisten taustojen ansiosta S2-opetuksen kentästä sai monipuolisen kuvan. Koulutus auttoi avartamaan ajattelua ja monipuolistamaan oman opettamisen suunnittelua ja toteutusta."

"Arviointikokonaisuus koulutuksen osana oli vertaansa vailla"

"Sain kurssilta monia uusia vinkkejä tietotekniikan käyttöön opetuksessa"

"Selkokielistäminen oli itselleni uusi tehtävä, joka oli kovin opettavainen"

"Erityisen tärkeänä pidin koulutuskertaa, jolla puhuimme kieli- ja kulttuuritietoisuudesta ja integraation eri vaiheista"

— osallistujat