Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

OpeKieku-esite

 

 

Opettajankieli- ja kulttuuritieto

Lisätty 11.06.2021

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin. Koulutus on käytännönläheinen, ja sopii kaikille vieraskielisten oppilaiden kanssa työskenteleville. Koulutuksessa ei ole lähiopetusta, joten siihen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Tärkeimmät sisällöt:

Selkoviestintä, kieli- ja kulttuuritietoisuus sekä ohjaus ja ohjaava työote. Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä.

Opetuksen laajuus ja aikataulu:

Koulutus sisältää kolme osiota, joihin liittyy kehittämistehtävät. Tehtävistä käydään verkkokeskustelua Moodle-alustalla. Osioita voi suorittaa 1-3 oman valinnan mukaan. Kaikki tehtävät on suoritettava 20.3.2022 mennessä todistuksen saamiseksi. Koulutukseen liittyy päätösseminaari, joka järjestetään syyskuussa 2022 joko lähi- tai verkkotapahtumana.

HUOM! Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa ilman lähiopetusta.

Koulutuksesta järjestetään toinen toteutus, jonka hakuaika alkaa 14.2.2022.

Kouluttajat:

Pertti Pyhtilä, Helsingin aikuisopisto, Irina Huovinen, Hämeenkylän koulu Vantaa, Irene Wichmann ja Johanna Heimonen, Osuuskunta Opetus ja ohjaus sekä eri kulttuuritaustoja edustavia asiantuntijoita.

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea vieraskielisten lasten, nuorten tai aikuisten opettajat oppilaitostyypistä riippumatta. Opettajan kelpoisuus vaaditaan (luokan-, aineen- tai erityisopettaja tms.), samoin työkokemusta maahanmuuttajaopetuksesta lasten tai aikuisten parissa.

Hakuaika:

1.6. – 7.11.2021  Ilmoittaudu tästä!

Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Johanna Heimonen, johanna.heimonen@outlook.com  puh. 044 23 85 827

 

Osallistujien kommentteja aiemmista koulutuksista:

  • Selkokielistäminen oli itselleni uusi tehtävä, joka oli kovin opettavainen
  • Erityisen tärkeänä pidin koulutuskertaa, jolla puhuimme kieli- ja kulttuuritietoisuudesta ja integraation eri vaiheista
  • Kiitos antoisasta ja hyvin toteutetusta koulutuksesta. Antoi eväitä ja haastoi kehittämään omaa työtä useastakin eri perspektiivistä. Kiitos paljon!
  • Asiantuntijanäkökulmat olivat antoisia. Osallistujien monenlaisten taustojen ansiosta opetuksen kentästä sai monipuolisen kuvan. Koulutus auttoi avartamaan ajattelua ja monipuolistamaan oman opettamisen suunnittelua ja toteutusta.